Містерії Пандори

Харьков, ХНАТОБ
Билеты от 80 грн!
Купить билет на Містерії Пандори - 25.01.2020 18:30

Автором є художній керівник балету, заслужена артистка України Антоніна Радієвська, яка, до речі, незабаром відсвяткує 20-річчя творчої діяльності виконанням головної ролі у балеті «Собор Паризької Богоматері». Одночасно вона готує нову постановку як балетмейстер разом з головним диригентом театру Дмитром Морозовим, співавтором музичної редакції Павлом Багинським і художником, заслуженим артистом України Олександром Лапіним.

Задум нового балету унікальний. По-перше, він буде поставлений на музику великого німецького композитора Рихарда Вагнера, музика якого після 1935 року звучала в нашому театрі тільки в концертних програмах. Оригінальний і сам задум постановки під умовною назвою «Містерії Пандори», автором лібрето якої також є А. Радієвська. Вона притягнула в якості героїв персонажів античних міфів, і, найперше, Зевса, Прометея і красуню Пандору, яку в пролозі зліпили боги на Олімпі.

Проте основна дія балету відбувається на нашій грішній землі, куди потрапляє і загрозлива Скринька Пандори з нещастями, і колишні мешканці Олімпу, що отримали людський вигляд. Важливо, що, як і в нашому житті, в цій історії «надія помирає останньою». А грецькою надію звуть Эльпіс, тобто самовідданий юнак з цим ім'ям теж стане героєм балетного оповідання, а їх з Пандорою з'єднає велике почуття кохання.

Спектакль задуманий, за вагнерівськими масштабами, як грандіозне дійство за участі усієї балетної трупи.

Метки:

Харьков, ХНАТОБ
Билеты от 80 грн!
Купить билет на Містерії Пандори
Афиша Харьков, ХНАТОБ 2020. Купить билеты в Харьков со скидкой онлайн. Концерты в Харьков