Театр классического балета Palais Royal

Кривий Ріг, БК «Північний»
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Театр классического балета Palais Royal - 08.11.2020 17:00

Балет “Спляча красуня” П.І.Чайковського, розкриває тему однієї з вершин балетної класики.

Вимогливий до себе композитор досить рідко вдавався до оцінок, щодо власних творів. Але у «Сплячій красуні» він не сумнівався. Цей балет став для нього одним із тих творів, працюючи над яким композитор відчував справжню радість художника. «Сюжет такий поетичний, такий вдячний для музики, що я просто був у захопленні від компонування і писав з тим теплом і бажанням, які завжди зумовлюють вартість твору», – писав П. Чайковський.

Композитор не помилився у своїх сподіваннях. Балет «Спляча красуня», поставлений у 1890 року, став видатною подією в історії музично-хореографічного мистецтва. Прем'єра за участю найкращих танцівників балетної трупи, мала великий успіх, що зростав від вистави до вистави. «Спляча красуня» стала одним з найпопулярніших балетів.

П.Чайковський (1840-1893 р.р.) працював над музикою балету вже маючи у творчому доробку ряд опер, симфоній, багато камерних творів. «Спляча красуня» – життєрадісний, світлий, святковий твір, де стверджується перемога життя над смертю, світлого над пітьмою, кохання й добра над чорною заздрістю та злом. Музика П. Чайковського наповнила казковий сюжет живими почуттями, внесла в нього риси реального життєвого конфлікту.

“Кармен-сюїта” – шедевр світового балету. Історія про трагічну долю циганки Кармен і сліпо закоханого в неї солдата Хозе, якого вона кидає заради молодого Тореро. Любовний трикутник, який закінчується трагедією не залишить вас байдужими. Зміст новели Проспера Мериме, що розкривається в опері в чотирьох актах, у балеті ущільнено в один. У витоків задуму балету після опера “Кармен” стояла балерина Майя Плисецкая. Для неї кубинський балетмейстер Альберто Алонсо вигадав лібретто і хореографію “Кармен-сюїти”, а чоловік і композитор Родіон Щедрин написав транскрипцію до балету.


Кривий Ріг, БК «Північний»
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Театр классического балета Palais Royal
Афиша Кривий Ріг, БК «Північний» 2020. Купить билеты в Кривий Ріг со скидкой онлайн. Концерты в Кривий Ріг