Симфонічний концерт. Класичний концерт

Дніпро, Дніпропетровська філармонія ім. Л. Когана
Билеты от 50 грн!
Купить билет на Симфонічний концерт. Класичний концерт - 06.02.2021 18:00

У програмі: G.Rossini – Overture: “La Gazza Ladra” («Сорока воровка»), «La scala di seta» («Шовкова драбина»), « L'italiana in Algeri» («Італійка в Алжирі»).

Niccolò Paganini – Концерт для скрипки з оркестром №1

Соліст: Марк Комонько

Диригент Айдар Торибаєв

Марко Комонько народився в 1975 році у Львові в родині музикантів. З шести років починає навчання гри на скрипці у свого батька. Згодом фахову освіту здобуває у провідних педагогів Центральної музичної школи при Московській консерваторії ім. П.Чайковського: Світлани Безродної, Зої Махтіної, Маї Глезарової. В рамках Міжнародної благодійної програми «Нові імена» активно концертує країнами Європи, в Україні, Японії та ін. Першу вагому перемогу здобуває на Міжнародному юнацькому конкурсі скрипалів ім. П.Чайковського (1992). Отримує премію та стає стипендіатом Фонду імені Ю.І. Янкелевича.

Після закінчення школи продовжує навчання у Великобританії в Лондонському Королівському музичному коледжі у професора Фелікса Андрієвського (1994-1999рр.) та блискуче завершує скрипкові студії в Німеччині (Кельн) у видатного скрипаля сучасності Віктора Трет’якова. Постійно концертує, отримує різні нагороди. Найвагоміша з них – на одному з найпрестижніших сучасних конкурсів – Лауреат другої премії Міжнародного конкурсу скрипалів ім. Георга Куленкапфа (Кельн,1993).

Живучи в Європі скрипаль навідується до рідного Львова, виступає з симфонічним оркестром (диригенти: Р.Сімович, І.Юзюк, П.Сондецкіс, Т.Кучер та ін) та «Віртуозами Львова» під орудою С.Бурка. Тривалий час його запрошують в якості соліста в Київську філармонію (диригенти В. Дядюра, Р.Кофман).

З 2004 року Марко Комонько проживав у Південній Кореї, працював концертмейстером різних оркестрів та виграв конкурс на посаду концертмейстера Сеульського симфонічного оркестру, який входить в вісімку найкращих оркестрів світу, виступав з ним як соліст, ансамбліст, записувався на радіо та телебаченні. В його репертуарі твори композиторів різних епох та стилів в тому числі і українських композиторів.

У вересні 2014 Марко Комонько повертається до рідної країни, продовжує виступати з симфонічними оркестрами та сольними програмами, працює солістом-концертмейстером Львівської обласної філармонії та займається педагогічною роботою. З 2015 року стає лідером квартету «Фенікс».

Метки:

Дніпро, Дніпропетровська філармонія ім. Л. Когана
Билеты от 50 грн!
Купить билет на Симфонічний концерт. Класичний концерт
Афиша Дніпро, Дніпропетровська філармонія ім. Л. Когана 2020. Купить билеты в Дніпро со скидкой онлайн. Концерты в Дніпро