Травіата. Опера (ХНАТОБ)

Харьков, ХНАТОБ
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Травіата. Опера (ХНАТОБ) - 16.05.2021 18:30

«Травіата» Джузеппе Верді є однією з найулюбленіших і найпопулярніших опер світового репертуару. В основі її сюжету – відомий роман Олександра Дюма-сина «Дама з камеліями». Сучасники стверджували, що в цій книзі він переповів реальну історію своїх стосунків із куртизанкою Марі Дюплессі. Молода жінка підкорила тоді паризьке товариство розумом і красою, а письменника – щирістю й шляхетністю душі. Вважається, що в розриві з Дюплессі та від'їзді сина винен Дюма-батько. Дюма-синові більше не судилося побачити кохану живою: коли він нарешті повернувся до Парижу, то дізнався про смерть Марі від сухотів.

У творі широко використовуються ритми та мелодії побутової музики ХІХ ст., головним чином вальсу – часом веселого й граціозного, часом драматичного й скорботного. Невелика оркестрова прелюдія відтворює сумний образ жінки, що прощається з життям; широко ллється світла мелодія кохання, що стала головним лейтмотивом опери.

Наша постановкастворена в традиційній манері, а всі складові театрального дійства концентрують глядача на головному – витонченому сприйнятті чарівної музики видатного італійського композитора та достеменному відтворенні оперних образів.

Метки:

Харьков, ХНАТОБ
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Травіата. Опера (ХНАТОБ)
Афиша Харьков, ХНАТОБ 2020. Купить билеты в Харьков со скидкой онлайн. Концерты в Харьков