Альбрехт Дюрер и Лукас Кранах: дивна краса

Харьков, Fabrika.space
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Альбрехт Дюрер и Лукас Кранах: дивна краса - 03.07.2021 16:00

Канони краси Північного Відродження досить незвичайні. Лекцію присвячено творчості майстрів німецького Відродження – Альбрехта Дюрера та Лукаса Кранаха Старшого.

Надзвичайна обдарованість, широта інтересів та різнобічні знання дозволяють поставити цих художників в один ряд з прославленими майстрами епохи італійського Відродження.

«Північним Леонардо» величають Альбрехта Дюрера. Він був гарний як бог – з чудовим довгим шовковистим волоссям, розумними очима, чуттєвими губами. І не випадково на своєму знаменитому автопортреті він живописав себе в образі Христа. Раніше подібного не робив ніхто! Обдарованість майстра проявилася в багатьох областях, що було притаманним талановитим майстрам Ренесансу. Дюрер був не тільки живописцем, графіком, гравером на міді та по дереву, а ще й дослідником та теоретиком мистецтва.

Лукас Кранах зовнішністю та характером кардинально відрізнявся від Альбрехта Дюрера. У нього велике обличчя, над яким природа не попрацювала так само ретельно, як над обличчям Дюрера. Кранах більш схожий на заможного бюргера, ніж на художника. На відміну від Дюрера, Кранах у своїх роботах не прагнув до анатомічної правильності, а скоріше намагався домогтися вишуканої духовної чуттєвості. І ще впадає в очі, що на відміну від Дюрера, він дуже любив зображувати жінок. Практичний Кранах прекрасно відчував, що і коли потрібно робити. Чого б не торкалася його рука – пензля або гаманця з грошима, – результати виявлялися чудовими.

СПІКЕР: Марина Філатова
Кандидат мистецтвознавства, завідуюча відділом зарубіжного мистецтва Харківського художнього музею.

Місце проведення:
Fabrika.space: сo-working
адреса: вул. Благовіщенська, 1 г. Харьков
Початок реєстрації о 15:40

Метки:

Харьков, Fabrika.space
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Альбрехт Дюрер и Лукас Кранах: дивна краса
Афиша Харьков, Fabrika.space 2020. Купить билеты в Харьков со скидкой онлайн. Концерты в Харьков