«ПОСЛАНІЄ» – «І мертвим, і живим, і ненародженим…»

Чернівці, Чернівецька обласна філармонія
Билеты от 100 грн!
Купить билет на «ПОСЛАНІЄ» – «І мертвим, і живим, і ненародженим…» - 23.08.2021 18:30

23 серпня в Чернівецькій філармонії ім.Д.Гнатюка відбудеться українська прем’єра ораторії «Посланіє» за поемою Тараса Шевченка «І мертвим, і живим і ненародженим…» видатного французького композитора, українського походження Мар’яна Кузана (1925 – 2005).

Це монументальне полотно є єдиним цілісним музичним твором у світовій музичній культурі, написаним на слова знаменитої поеми найвидатнішого українського поета і пророка Тараса Шевченка, ідея якої набуває щораз більшої актуальності в Україні.

Ораторія була написана 30 років тому, в 1991 році, в часі проголошення Незалежності України. Увертюра до ораторії, як самостійний твір під назвою «Свобода», присвячена вільній Україні, вперше прозвучала 7 грудня 1992 року у виконанні французького симфонічного оркестру у залі Плейєль у Парижі. А світова прем’єра ораторії «Посланіє» відбулася в Едмонтоні (Канада) 8 червня 2002 року у виконанні Едмонтського симфонічного оркестру, хору «Дніпро» та чоловічого хору Едмонтона під орудою всесвітньовідомого диригента Ґжеґожа Новака, за участі автора.

Чернівецька обласна філармонія ім.Д.Гнатюк презентує театралізовану постановку твору, яка буде виконана двома філармонійними хорами на сцені, симфонічним оркестром – в глядацькому залі. В головних ролях виступатимуть: всесвітньовідомий оперний співак, лауреат Національної премії ім.Тараса Шевченка, заслужений артист України – Андрій Шкурган (баритон), заслужена діячка мистецтв України – Надія Селезньова (мецо – сопрано). Диригент – Йосип Созанський.

Художник музично – театрального дійства – Сергій Колісник, художній задум – Іван Бутняк, вступне слово – доктор філософії, кандидат мистецтвознавства – Лілія Назар.

Керівниця проєкту – генеральна директорка Чернівецької обласної філармонії ім.Д.Гнатюка, Анастасія Костюк.

Метки:

Чернівці, Чернівецька обласна філармонія
Билеты от 100 грн!
Купить билет на «ПОСЛАНІЄ» – «І мертвим, і живим, і ненародженим…»
Афиша Чернівці, Чернівецька обласна філармонія 2020. Купить билеты в Чернівці со скидкой онлайн. Концерты в Чернівці