Театр «Київ Модерн-балет» Раду Поклитару. Кармен.TV

Хмельницкий, Хмельницький обласний академічний муздрамтеатр ім. М. Старицького
Билеты от 220 грн!
Купить билет на Театр «Київ Модерн-балет» Раду Поклитару. Кармен.TV - 09.11.2021 19:00

на музику Ж. Бізе
балет на 2 серії

«Кармен. TV» – перша вистава театру «КИЇВ МОДЕРН-БАЛЕТ». Чому саме Кармен? В історії європейського театру не дуже багато міфологем, які, за популярністю, можна порівняти з цим сюжетом. Меріме, який написав новелу про севільську циганку, навіть не підозрював, що в XXI столітті – у всьому західному культурному світі – не залишиться жодної людини, яка б не чула про Кармен. Жорж Бізе, своєю безсмертною оперою, неймовірно романтизував її образ. Циганка Меріме – набагато простіша й прозаїчніша.

Крім брутальної новели Проспера Меріме, в основу нашої вистави лягла музика опери Жоржа Бізе. Однією з головних дійових осіб балету стала Мікаела, котра втратила статус нареченої Хозе, але стала рушійною силою сценічної дії. Її присутність на сцені пояснює літери «TV» у назві вистави, та її формат – балет на дві серії. Слова, вкладені мною в уста Мікаели – це єдине, що, на мою думку, було доречним помістити в буклет вистави:

«Коли поруч нікого немає, любов переповнює мене, й змушує бачити, бажати, вбивати неіснуючих персонажів ніким не знятих фільмів. Мерехтіння екрану спілкується зі мною мовою пристрасті. Я самотня…? Ні».

Раду Поклітару

Відома всім історія циганки, героїні новели Проспера Меріме, одержала у цьому балеті нове, несподіване трактування.

Завдяки новаторській хореографії Раду Поклітару, сценічне життя персонажів вистави наповнилося пронизливими сучасними інтонаціями, зберігши при цьому весь шарм Іспанії ХІХ століття, а геніальна музика опери «Кармен» дала можливість створити абсолютно нову виставу – не зрадивши при цьому духу Жоржа Бізе, який обезсмертив севільську циганку.

Декорації та костюми, створені одними з кращих театральних художників сучасності Андрієм Злобіним та Ганною Іпатьєвою, наповнюють сценічний простір ритмом життя ХХІ століття, зберігаючи при цьому дух старої Іспанії.

Прем’єра вистави відбулася 25 жовтня 2006 року.


Хмельницкий, Хмельницький обласний академічний муздрамтеатр ім. М. Старицького
Билеты от 220 грн!
Купить билет на Театр «Київ Модерн-балет» Раду Поклитару. Кармен.TV
Афиша Хмельницкий, Хмельницький обласний академічний муздрамтеатр ім. М. Старицького 2020. Купить билеты в Хмельницкий со скидкой онлайн. Концерты в Хмельницкий