Національний заслужений академічний народний хор України ім. Г.Г.Верьовки

Івано-Франківськ, Івано-Франківський театр ім. І. Франка
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Національний заслужений академічний народний хор України ім. Г.Г.Верьовки - 13.10.2021 19:00

Національний Заслужений Академічний Український Народний хор України ім. Г.Г. Верьовки – це унікальний художній колектив, який своїм досконалим мистецтвом репрезентує все найкраще з невичерпного джерела народної творчості всіх етнографічних регіонів України.
Більше 70 років тому організував і став першим керівником колективу Григорій Гурійович Верьовка, ім’я якого носить колектив хору з 1965 року. Хору було присвоєно звання Заслуженного, через декілька років, колективу було присвоєно почесне звання Академічний, а згодом надано статус Національного.
У програмах хору – історичні думи, козацькі та чумацькі пісні і танці, жартівливі хорові сценки, родинно-побутова, обрядова лірика – пісні і танці, виконувані на святах врожаю, на весіллях, а також колядки, щедрівки. Хор включає також у свої концерти, пісенні скарби багатьох народів світу.
Органічними для колективу стали й оригінальні композиції, в яких музика, спів і танець виступають триєдиним компонентом.
Репертуаний діапазон колективу сягає від етносу та фольклору до класичних обробок а-капела і пісень сучасних композиторів; від вокально-хореографічних сцен, композицій та народних дійств – до фольк-опери-балету Є. Станковича «Цвіт папороті», в якій народні мотиви вдало синтезуються з сучасними прийомами композиторського письма та аранжування. Нашому колективові стало доступним і підвладним те, що раніше народному хору здавалося неможливим.
В репертуарі колективу кожна група повноцінно відтворює вокально-музичну та танцювально-народну культуру всіх регіонів України. Кожний музичний твір виконується в оригінальному викладі.


Івано-Франківськ, Івано-Франківський театр ім. І. Франка
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Національний заслужений академічний народний хор України ім. Г.Г.Верьовки
Афиша Івано-Франківськ, Івано-Франківський театр ім. І. Франка 2020. Купить билеты в Івано-Франківськ со скидкой онлайн. Концерты в Івано-Франківськ