Василь Попадюк. Мова душі

Сумы, КЗК СОР Театра для детей и юношества
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Василь Попадюк. Мова душі - 27.10.2021 19:00

Віртуоз-скрипаль Василь Попадюк знаний півсвітові. Його талантом захоплюються перші особи іноземних держав, дипломати й бізнесмени, багаті й знамениті, досвідчені музиканти, колеги й непідготовлені слухачі. Король Хусейн дарує йому іменний годинник. Королева Софія запрошує повторювати візити-концерти. В Іспанії його називають «Живим нервом», «Маестро скрипка», в Америці — «Золотою скрипкою»

Василь на сцені — чарівник гуцульської зовнішності, хоч і подібний на італійця, румуна, цигана чи єврея. Його тендітна юнацька постать після кількох помахів смичка перетворюється в суцільний вібруючий нерв. У несамовитому темпі і малюнку рухається його правиця. В унісон — витанцьовують балетні ноги, злітає в повітря довге русяве волосся. Він здається без плоті, яка візуально перетворилася в звук, голос, почуття. А скрипка лише провідник отого суцільного чуттєвого нерву, душі, яка має що сказати нам і вміє як сказати. Рвуться струни. Відкидає — і продовжує далі. Ми свідки чуда, нереальності. Не одна душа в залі переживає катарсис… Овації стоячи. Нескінченні виклики.

Його сьогоднішній репертуар і стиль виконання називають World Musiс. Вважають, що він створив свій власний жанр, звівши докупи класичну слов'янську, фольклорну, циганську, популярну музику і джаз. Його композиції неповторні. Ніхто до нього такого досвіду не мав. Цінуючи класику, Василь понад усе любить національну музику, зокрема гуцульську. Зі слов'янських — румунську, мадярську, до душі — романтичний композитор Еніо Моріконе. Власні уподобання формують його репертуар. «Я люблю, щоб було багато гармонії, — каже. — Не люблю, коли мелодія складається з трьох акордів. Навіть якщо мелодія проста, я намагаюся зробити з неї щось красиве, зробити по-інакшому. На жаль, на світовому ринку дуже багато непрофесійної, комерційної музики… А з музикантів я люблю тих, хто може імпровізувати. І перш за все ціную в них музикальну душу. Музикальність для мене — це той ключ, який відкриває душу людини, незалежно від її національності».

Метки:

Сумы, КЗК СОР Театра для детей и юношества
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Василь Попадюк. Мова душі
Афиша Сумы, КЗК СОР Театра для детей и юношества 2020. Купить билеты в Сумы со скидкой онлайн. Концерты в Сумы