Вертеп. Необарокова містерія

Київ, Украинский дом
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Вертеп. Необарокова містерія - 18.12.2021 19:00

Національний центр «Український дім» представляє сучасний музично-театральний перформанс «Вертеп. Необарокова містерія», зрежисований Богданом Поліщуком.

Вертеп. Необарокова містерія — це Музично-театральний перформанс створений на основі документів Галаганівського вертепу. Захоплююче ДІЙСТВО ЗАНУРИТЬ вас у ЧАРІВНУ традиційну атмосферу УКРАЇНСЬКОГО вертепу й ВОДНОЧАС ПОДАРУЄ НЕЗАБУТНІ ВРАЖЕННЯ, ЯКІ МОЖЕ ПОДАРУВАТИ ЛИШЕ СУЧАСНЕ МИСТЕЦТВО.

Галаганівський вертеп 18 століття є найдавнішим збереженим українським вертепом. Він збережений комплексно В МУЗЕЇ ТЕАТРАЛЬНОГО, МУЗИЧНОГО ТА КІНОМИСТЕЦТВА УКРАЇНИ, В ЕКСПОЗИЦІЇ ЯКОГО можНА побачити і вертепну скриню, і автентичних ляльок, і тексти з нотами. САМЕ ЦІ АРТЕФАКТИ СТАЛИ НАТХНЕННЯМ ДЛЯ ТВОРЧОЇ КОМАНДИ ПЕРФОРМАНСУ. Театральне дійство,ФАКТИЧНО поставлене за сценарієм барокової доби.

Вистава не є реставрацією Галаганівського вертепу, швидше — це його сучасне прочитання.
Перформативне дійство покаже дві частини Вертепу: Біблійну історію народження Ісуса та світську картину, зібрану з характерних жанрових сценок.
Перформери «Вертепу. Необарокової містерії» є професійними музикантами, ЯКІ ПРАЦЮВАЛИ ІЗ МУЗИЧНИМ МАТЕРІАЛОМ 18 СТОЛІТТЯ ЗА ПРИНЦИПОМ ІСТОРИЧНО ІНФОРМОВАНОГО ВИКОНАВСТВА, що дає можливість максимально наблизити сучасне виконання барокової музики до її первинного звучання.
Перформанс діятиме за законами театрального дійства живого плану, а не театру ляльок, яким був автентичний Галаганівський вертеп.
Обравши глядацькі місця у «колі», гості будуть інтегровані у перформанс.

Запрошуємо вас зануритись у магічну атмосферу сучасного українського Різдва!

Також, гості програми до початку перформансу зможуть відвідати виставковий проєкт «ДоДому на Різдво»

Проєкт реалізується у межах програми Українського Дому «Сучасне Українське Різдво»

Творча команда проєкту:

Режисура: Богдан Поліщук
Сценографія, костюми: Олена Поліщук
Клавесин: Любов Титаренко
Вокал: Руслан Кірш, Олексій Фіщук, Надія Купчинська

*для відвідування заходу необхідно мати при собі документ про повний курс вакцинації проти COVID-19, або негативний ПЛР-тест, або експрес-тест на COVID-19, чинний 72 години.

Метки:

Київ, Украинский дом
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Вертеп. Необарокова містерія
Афиша Київ, Украинский дом 2020. Купить билеты в Київ со скидкой онлайн. Концерты в Київ