Місто (Театр Юного Глядача)

Київ, Київський академічний театр юного глядача на Липках.
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Місто (Театр Юного Глядача) - 12.02.2022 18:00

Валер’ян Підмогильний написав свій модерновий урбаністичний роман «Місто» в 1927 році, яким враз поставив українську літературу на рівний щабель з тогочасною європейською.
Майже через століття вистава ТЮГу – перша спроба втілити цей твір на театральній сцені. Головний герой – амбітний сільський парубок Степан Радченко, налаштований ідеалістично щодо своєї ролі в історії, приїздить до Міста Києва на навчання.І навмисно пишемо це слово з великої літери, адже воно стає наче другим головним героєм, шаленим і абсурдним. Воно поєднує в собі складові минулого життя у вигляді явищ НЕПу та реалії життя нового, побудованого в бюрократичному знеособленому радянському стилі.
Саме Місто Степан ненавидить, однак мріє його підкорити, ним захоплюється й зневажає водночас. Складно втілити в межах однієї вистави всі сюжетні лінії, події та героїв розлогого тексту, тож глядачеві пропонуються «ілюстрації» до роману, саме так визначив жанр режисер-постановник.
А от яким постане головний герой Степан Радченко, чи таки вдасться йому підкорити Місто, адаптуватися в ньому, чи йти на компроміс із совістю – з’ясовуватимуть глядачі після вистави.

Тривалість вистави – 3 години 40 хвилин
Рекомендований вік – з 16 років

Метки:

Київ, Київський академічний театр юного глядача на Липках.
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Місто (Театр Юного Глядача)
Афиша Київ, Київський академічний театр юного глядача на Липках. 2020. Купить билеты в Київ со скидкой онлайн. Концерты в Київ