Ювілейний концерт «Мій подих»

Дніпро, Театр драмы и комедии
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Ювілейний концерт «Мій подих» - 28.02.2022 18:00

Колектив класичного танцю Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури «Подих» розпочав своє формування у 2012 році. Саме тоді студенти коледжу взяли участь у I Міжнародному дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі академічного вокалу та класичного танцю «Яскрава країна» у місті Одеса. На цьому фестивалі, де номери, які представляли студенти, вибороли перші місця й було покладено фундамент майбутнього колективу.
Наступні чотири роки, у якості представників відділення народної хореографії коледжу, колектив брав участь у різноманітних конкурсах та фестивалях національного та міжнародного рівня, де повсякчас отримував найвищі призові місця. Потроху формувалася репертуарна основа колективу, створювались нові хореографічні постановки.
У 2016 році було прийняте остаточне рішення про створення колективу класичного танцю «Подих» на відділені народної хореографії, який на цей момент мав у своєму багажі більше ніж шість оригінальних постановок та декілька варіацій класичної балетної спадщини.
Керівником колективу та його хореографом-постановником стала старший викладач, викладач вищої категорії, екс-солістка Академічного фольклорно-хореографічного ансамблю «Славутич», член Національної хореографічної спілки України, член журі міжнародних фестивалів-конкурсів з класичної хореографії ДЕМЧЕНКО НАТАЛЯ ІВАНІВНА.
На ІI Відкритому фестивалі-конкурсіхореографічного мистецтва «Kharkiv Best Fest» у місті Харків відбувся дебют новоствореного колективу. Який став потужним поштовхом для подальшого творчого розвитку та успішного становлення вже колективу класичного танцю Дніпропетровського фахового мистецько-художнього коледжу культури «Подих».
«Подих» – один з небагатьох колективів країни, який поєднує українську народну стилістику та елементи класики. У його танцях гармонійнопоєднуються витончені класичні рухи разом ізколоритними українськими костюмами і музикоюМиколи Лисенка, Бориса Лятошинського та Миколи Дремлюги. Ці два світи доповнюють один одного і створюють особливий настрій, щопритаманний лише виступам «Подих».
Сьогодні, колектив класичного танцю «Подих» продовжує розвиватись та рости. Має у своєму творчому багажу 13 оригінальних постановок, великих та малих хореографічних форм. Розширюється коло учасників -виконавців, ставляться нові амбітні цілі. Колектив зміцнів, набрався досвіду, отримав визнання та рушає донових звершень, нових творчих досягнень.

Метки:

Дніпро, Театр драмы и комедии
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Ювілейний концерт «Мій подих»
Афиша Дніпро, Театр драмы и комедии 2020. Купить билеты в Дніпро со скидкой онлайн. Концерты в Дніпро