Посланіє. «І мертвим, і живим, і ненародженим…»

Чернівці, Чернівецька обласна філармонія
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Посланіє. «І мертвим, і живим, і ненародженим…» - 11.03.2022 18:30

Шановні відвідувачі!!!

У зв'язку з посиленням карантинних обмежень, у зал філармонії та зал органної та камерної музики, вхід дозволено за наявності сертифіката про вакцинацію або ПЛР чи експрес-тесту на антиген!

В Чернівецькій філармонії ім.Д.Гнатюка відбудеться українська прем’єра ораторії «Посланіє» за поемою Тараса Шевченка «І мертвим, і живим і ненародженим…» видатного французького композитора, українського походження Мар’яна Кузана (1925 – 2005).

Це монументальне полотно є єдиним цілісним музичним твором у світовій музичній культурі, написаним на слова знаменитої поеми найвидатнішого українського поета і пророка Тараса Шевченка, ідея якої набуває щораз більшої актуальності в Україні.
Ораторія була написана 30 років тому, в 1991 році, в часі проголошення Незалежності України. Увертюра до ораторії, як самостійний твір під назвою «Свобода», присвячена вільній Україні, вперше прозвучала 7 грудня 1992 року у виконанні французького симфонічного оркестру у залі Плейєль у Парижі. А світова прем’єра ораторії «Посланіє» відбулася в Едмонтоні (Канада) 8 червня 2002 року у виконанні Едмонтського симфонічного оркестру, хору «Дніпро» та чоловічого хору Едмонтона під орудою всесвітньовідомого диригента Ґжеґожа Новака, за участі автора.

Чернівецька обласна філармонія ім.Д.Гнатюк презентує театралізовану постановку твору, яка буде виконана двома філармонійними хорами на сцені, симфонічним оркестром – в глядацькому залі.

В головних ролях виступатимуть:
Ігор Раца (баритон) соліст філармонії,
Надія Селезньова (мецо – сопрано) – заслужена діячка мистецтв України
Сергій Колісник – художник
академічний камерний хор “Чернівці
Хор Заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю ім.А.Кушніренка
академічний симфонічний оркестр

Диригент – Йосип Созанський заслужений діяч мистецтв України.
Художній задум – Іван Бутняк
Керівник проекту – Анастасія Костюк

Живий звук.

Метки:

Чернівці, Чернівецька обласна філармонія
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Посланіє. «І мертвим, і живим, і ненародженим…»
Афиша Чернівці, Чернівецька обласна філармонія 2020. Купить билеты в Чернівці со скидкой онлайн. Концерты в Чернівці