Ніч на полонині (театр ім. О.Кобилянської)

Чернівці, Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської
Билеты от 140 грн!
Купить билет на Ніч на полонині (театр ім. О.Кобилянської) - 30.04.2022 17:30

Олександр Олесь

НІЧ НА ПОЛОНИНІ
драматична поема

Режисер-постановник, музичне оформлення
заслужений діяч мистецтв України
ВАДИМ СІКОРСЬКИЙ

Художник-постановник
НАТАЛІЯ ТАРАСЕНКО

Ролі виконують:
засл. артист України М.Гоменюк, засл. працівник освіти України А.Циганок, Г.Руденко-Краєвський, М.Тимку, В.Глазнєв, Л.Надкернична, Л.Надкерничний, Д.Леончик, Н.Кавулич, О.Дадус, М.Тимчишин, В.Багуляк, Р.Фестрига, А.Лисак, А.Проданюк, А.Рошка, А.Тащук.

Карпатські праліси та гори – місце дійства казкового марева. Коли вечірня роса вже впала на ожини і сови, що ночують на старих кладовищах, збираються на полювання — ніч починає заступати гори. Час сповільнює свій темп, здається, навіть гірські річки течуть спокійніше, а пастухи, дрімаючи біля ватри, слухають оповідання старих про чугайстрів, що нападають на худобу. Отоді в Карпатах починається найцікавіше…
Гуцули вірять, що їхні краї повсюдно населяють найрізноманітніші демонологічні істоти. Упирі, полудениці, лобасти, джуму, бісиці, рахмани, пропасниці, чорти… Вони ховаються поміж високих трав, поміж гілля старих дерев, залягають на дно гірських річок, кричать кажанами у нічному небі. Вони престрівають перехожих на дорозі, вичікують одиноких під місячним світлом та заманюють неземною вродою. А хто піддасться, тому вже не вирватись з обіймів природи… Карпати – надзвичайно містичне та загадкове місце. Їхні ліси приховують в собі безліч таємниць.
Під проводом ночі, один світ проникає в інший. Головні герої представники двох світів, знову і знову, потерпають від мук вибору “Бути чи не бути..” адже міфічних героїв та людських поєднує любовний трикутник. Автентичні народні пісні, дзвінка поезія О.Олеся й запальні танці – створюють неймовірну атмосферу в яку хочеться повертатися знову і знову.

Метки:

Чернівці, Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської
Билеты от 140 грн!
Купить билет на Ніч на полонині (театр ім. О.Кобилянської)
Афиша Чернівці, Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Ольги Кобилянської 2020. Купить билеты в Чернівці со скидкой онлайн. Концерты в Чернівці