Афиша концертов и спектаклей

Таємниці київської «Швейцарії»

Таємниці київської “Швейцарії”

Київ має багато образів. Тут є свій маленький “Париж”, свій “Лондон” і навіть своя “Куба”. Тому опинитися в «Швейцарії», не залишаючи столиці України, є цілком реальною перспективою. Ще у ХІХ столітті мальовничу околицю Києва називали «Швейцарією» через високі зелені пагорби, на крутих схилах яких зачепилися будиночки та мальовничі сади. Запрошуємо вас на екскурсію до одного з улюблених місць відпочинку киян ХVIII та ХІХ століть.

Програма екскурсії

Колись уздовж річки Либідь були розкидані мальовничі луги та височіли пагорби. Це було одне з найкращих місць для заміських пікніків та веселого відпочинку. Тому сюди охоче приїжджали кияни, щоб купатися, покататися на човнах, відпочити від галасливого міського життя кінця ХVIII – початку ХІХ ст.

Але час минав, місто розвивалося і розросталося. У середині ХІХ століття цю територію почали забудовувати і незабаром на пагорбах виріс новий район — оазис науки та мистецтва. Тут з’явилася обсерваторія Київського університету, відкрилися училища, інститути, медичні заклади. Художники часто любили приїжджати на пленери на обсерваторний пагорб, оскільки освітлення тут було особливим. Їх так і називали – «мисливці за сонцем».

Під час екскурсії ми дізнаємось багато цікавих історій та фактів із життя київської «Швейцарії», а також:

Під час цієї пішохідної екскурсії ми побачимо будинок-примару, будинок з кішками (він же Замок Кощея), побачимо садибу короля пейзажів. Ця екскурсія сповнена сюрпризів та приємних відкриттів, а знайомий Київ покаже вам тут своє нове обличчя. До того ж ви зможете торкнутися зірок рукою. Чи готові?

Додаткова інформація

Тривалість: 3 години

Exit mobile version