Театр проти війни. Кінопоказ «Тіні забутих предків»

Одеса, М І Н І С Т Е Р С Т О КУЛЬТУРІ УКРАЇНИ Одеський національний академічний театр опери та балету
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Театр проти війни. Кінопоказ «Тіні забутих предків» - 14.07.2022 18:00

«Тіні забутих предків» — не тільки екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського, а й взагалі, одна з найвідоміших українських стрічок у світі. Поетична драма про велике кохання розгортається у серці Карпат на Гуцульщині. Палійчуки й Гутенюки — два смертельно ворогуючі роди. Але поки батьки сипали прокльони, їхні діти, Іван і Марічка, відкрили в собі почуття, сильніші за ворожнечу.

Сергій Параджанов зумів передати на екрані самобутню культуру Карпат, ні з чим не зрівнянну фольклорну стихію гуцулів, їхні багатовікові звичаї та обряди. Цей новаторський для свого часу фільм заклав основи українського поетичного кіно, а після акції проти арештів українських інтелектуалів став одним з головних символів дисидентського руху та боротьби українців з радянським режимом. «Тіні забутих предків» здобули світову славу, стрічку показували на фестивалях у Венеції, Локарно, Барселоні, Нью-Йорку та Лондоні. Фільм відреставровано та оцифровано Національний центр Олександра Довженка.

Якщо під час перегляду, у місті пролунає повітряна тривога, ми запросимо всіх у бомбосховище, що знаходиться в Оперному театрі.

Всі зібрані завдяки івенту кошти будуть перераховані благодійному фонду задля допомоги ЗСУ.

Метки:

Одеса, М І Н І С Т Е Р С Т О КУЛЬТУРІ УКРАЇНИ Одеський національний академічний театр опери та балету
Билеты от 200 грн!
Купить билет на Театр проти війни. Кінопоказ «Тіні забутих предків»
Афиша Одеса, М І Н І С Т Е Р С Т О КУЛЬТУРІ УКРАЇНИ Одеський національний академічний театр опери та балету 2020. Купить билеты в Одеса со скидкой онлайн. Концерты в Одеса