Олена Мацелюх. Орган (Львів)

Чернівці, Зал органної та камерної музыки Чернівецької обласної філармонії імені Д.Гнатюка
Билеты от 120 грн!
Купить билет на Олена Мацелюх. Орган (Львів) - 24.08.2022 18:30

Концерт у рамках п'ятого фестивалю органної та камерної музики, присвячений Дню Незалежності України.

Провідна українська органістка Олена Мацелюх є солісткою Львівської національної філармонії, Рівненської філармонії, а також Будинку органної та камерної музики у Львові. Вона виступає зі своїми концертними програмами по всій Україні і постійно гастролює у Швейцарії, Німеччині, Франції, Іспанії, Польщі, Чехії, Данії та США.

Як один із кращих інтерпретаторів органної творчості Й. С. Баха у Східній Європі Олена Мацелюх вже декілька років відкриває Бахівські Фестивалі у Брно (Чехія) та у Вроцлаві. У Польщі Олену Мацелюх вітають шанувальники її таланту й на кількох інших фестивалях – зокрема, на «Музика в Старому Кракові».

Олена Мацелюх є відома і як науковець. Її дослідження в області органного мистецтва систематично публікуються в українських та закордонних альманахах, музикознавчих наукових збірниках і журналах. У 2020 році Олена Мацелюх завершує свою докторську дисертацію на тему «Сакральне і профанне в органній творчості композиторів України та Чехії», яку вона готує до захисту в Чехії – Palacký University Olomouc.

Олена Мацелюх – артистичний директор VI-го і VII-го Міжнародних фестивалів органної музики «Діапазон», які з величезним успіхом пройшли у Львівському будинку органної та камерної музики у жовтні 2016 та липні 2017 років. У Львівській філармонії вона є засновником і директором вже п’яти Міжнародних фестивалів літньої пори «Pizzicato e Сantabile», а також двох зимових Бахівських фестивалів «Bach Сontemporary International».

Олена Мацелюх – прод’юсер і співорганізатор двох Міжнародних Фестивалів органної музики у Рівному – «Musica viva Organum» («Жива музика органу») та «Festival Organ Cathedral» («Органний собор»). Вона заснувала у 2019 році Міжнародний Фестиваль «Lucesk Оrganum» («Світло Луцького Органа»), а також вже декілька років є співорганізатором Міжнародних органних фестивалів у Чернівцях.

Організаторська й просвітницька діяльність науковця і визнаного авторитета в органному мистецтві Олени Мацелюх добре знана за межами України.

Живий звук

Метки:

Чернівці, Зал органної та камерної музыки Чернівецької обласної філармонії імені Д.Гнатюка
Билеты от 120 грн!
Купить билет на Олена Мацелюх. Орган (Львів)
Афиша Чернівці, Зал органної та камерної музыки Чернівецької обласної філармонії імені Д.Гнатюка 2020. Купить билеты в Чернівці со скидкой онлайн. Концерты в Чернівці