Виставка в залах галереї «Лавра»

Київ, Виставкові зали КМГМ «Лавра»
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Виставка в залах галереї «Лавра» - 07.10.2022 11:00

Виставка в залах галереї «Лавра»
1.Арт-проект Антона Логова INSIGHT.
2.Виставка Ігоря Коновалова CONNECTION |
ЗВ’ЯЗОК
3. Проект Наталії Корф-Іванюк «Знак».

1. У великому залі Галереї «ЛАВРА» проходить експозиція кураторського арт-проекту Антона Логова INSIGHT.
«Ця виставка про збереження в пам’яті важливих фактів та психо-емоційних картин, що допомагають проникати в суть подій і долати життєві перешкоди.
Мистецтво – це підсвідомість.
Проєкт «Інсайт» – це розуміння чогось неочевидного. Культурна і художня інформація дають таке розуміння. Якщо виходити зі значення самого слова, то це раптове прозріння, переосмислення і зміна перспективи.
Інсайт – це відчути невагомість і потрапити в певний стан від перегляду картини на виставці, або фільму. Інсайт – це коли ми впізнаємо себе в якійсь ситуації і кажемо: «Так це ж про мене!»
Куратор: Антон Логов
Художники: Войтенко Ганна, Денисенков Юрій,
Дудченко Андрій, Касянюк Ольга,
Логов Антон, Ляпін Олександр,
Примаченко Євген, Сидоренко Андрій

2. Виставка Ігоря Коновалова CONNECTION | ЗВ’ЯЗОК
В експозиції будуть представлені живописні твори авторської концепції «інфоделіка» та арт-об’єкти –«інфотони».
Художник називає сучасну реальність інфоделікою, на противагу психоделіки (від психо-душа, делос-ясний) – реальності ХХ століття, коли людина більше була заглиблена в себе, в свій світ.
На думку автора різноманітність сучасних швидкісних зв’язків дала можливість людини вийти за рамки свого маленького середовища існування та відкрити для себе не тільки весь світ, а й нові горизонти можливостей. А де ж душа? В епоху інфоделіки вона певними інфотонами, душевними настроями та емоціями пронизує світ, не даючи йому стати холодним та одноманітним. Саме інфотони, які художник змальовує зайчиками, як колись янголи, і є той основний духовний зв’язок між реальністю та віртуальністю, між художником та глядачем.

3. В Білому залі галереї Лавра відкрився новий проект Наталії Корф-Іванюк «Знак».
Виставка є певним діалогом між сучасним мистецтвом та прадавньою трипільською культурою. В експозиції представлені нові живописні роботи художниці, створені в оригінальній авторській техніці «живописний рельєф» та керамічні витвори трипільської цивілізації з приватного музею….
Масштабні полотна Наталії Корф-Іванюк написані за мотивами українських вишивок білим по білому. Але, переосмислені творчою інтерпретацією сучасного художника, картини-килими нагадують сакральні знаки, які закарбувала рельєфами історична пам'ять у нашій ментальності.
Ми помічаємо ці знаки скрізь: на рушниках та вишиванках, на писанках та старовинних килимах-ліжниках, на гуцульських тотемах, на гербах української шляхти, на витворах давньої трипільської цивілізації… Саме ці сакральні знаки створюють той візерунок, ту мелодію, на яку відгукується наша душа.

Метки:

Київ, Виставкові зали КМГМ «Лавра»
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Виставка в залах галереї «Лавра»
Афиша Київ, Виставкові зали КМГМ «Лавра» 2020. Купить билеты в Київ со скидкой онлайн. Концерты в Київ