"Іспанська гітара". Андрій Остапенко

Київ, Tauvers Gallery International
Билеты от 250 грн!
Купить билет на "Іспанська гітара". Андрій Остапенко - 26.02.2023 17:00

Інколи хочеться призупинити ритм міського життя, стишити шум машин і помріяти про щось світле, тихе, невловиме… Можна просто послухати музику – для гітари: романтичну, тиху, ніжну, грайливу, із меланхолійним флером. Саме таку програму для сольного концерту у Галереї Тауверс підготував гітарист Андрій Остапенко.

Програма «Іспанська гітара» складається із популярних творів композиторів-класиків, що писали для гітари, а також композицій, спеціально перекладених для цього інструмента. Серед цих останніх – п’єса із фортепіанного циклу «Гносієни» французького модерніста Еріка Саті (слово «гносієни» композитор придумав сам).

Саті відомий в історії музики своїми пародійними творами щодо ідеалів академічного мистецтва, зокрема, символізму та імпресіонізму, панівних у ХХ столітті мистецьких течій. У своїх елегійних «Гносієнах» автор, зрештою, нічого не пародіює, хіба що у нотах «забув» вказати метр і тактові риски.

Андрій Остапенко – гітарист-віртуоз, засновник Міжнародного фестивалю гітарної музики у Національній філармонії України. Після закінчення київської консерваторії навчався у Міжнародній академії гітари Франциско Тарреґи в Італії. Активно виступає в Україні, Іспанії, Італії, Польщі, Литві,Швейцарії, Азербайджані, Португалії, Великій Британії. Дає концерти як сольно, так і з симфонічним оркестром та камерними ансамблями. Андрій грає на гітарі німецького майстра Дітера Хопфа (модель Artista Membrane), яка вирізняється серед гітар інших майстрів своєю особливою акустикою і глибоким звуком. Інколи здається, що до інструмента підключено підсилювач і процесор. Насправді секрет звучання цієї гітари у спеціальній – «подвійній» – конструкції деки, що й створює ефект магічного звучання. Чи може увесь фокус у майстерності виконавця? Прийдіть і переконайтесь самі!

Метки:

Київ, Tauvers Gallery International
Билеты от 250 грн!
Купить билет на "Іспанська гітара". Андрій Остапенко
Афиша Київ, Tauvers Gallery International 2020. Купить билеты в Київ со скидкой онлайн. Концерты в Київ