Національний конкурс короткого метру. «Пошуки реальності» І Миколайчук OPEN

Чернівці, Культурно-мистецький центр ім. І. Миколайчука
Билеты от 50 грн!
Купить билет на Національний конкурс короткого метру. «Пошуки реальності» І Миколайчук OPEN - 18.06.2023 14:45

Другий блок українського короткого метру, де зібрані документальні фільми, що чесно відтворюють поточну реальність та ігрові стрічки, які шукають способи її виразити через експерименти з формою. Покази відбудуться за участі команд фільмів.

У блоці такі фільми:

— «ДОВКОЛА», реж. Флора Боровик
Сюжет: Успішна столична танцівниця переїжджає до закарпатського села, рятуючись від жахіть війни. Тут вона вимушена змінити свій звичний спосіб життя і починає працювати на фермерському полі. Але її творча природа бере гору…

— «Ліс, ліс», реж. Марія Стоянова
Сюжет: Фільм створено з домашніх відеозаписів української родини, датованих 2002-2008 роками. Як і більшість домашніх зйомок, в центрі яких є діти, вони мають відчуття початку та перспективи. Але також відчуття повторюваності, повсякденності, шуму часу. З чого складається наше «разом»? Які зв’язки нас тримають? Через вернакулярні відео з минулого, фільм прагне говорити (часто «мовою немовлят» і дитячими загадками) про множинність, вкоріненість, про нас.

— «Людина», реж. Хачатур Васілян
Сюжет: Людина прокидається голою в полі. Навколо немає нічого й нікого, лише самотній маяк і дерево. Людина біжить туди в пошуках відповідей.

— «Наша Робо Сім’я», реж. Анастасія Тиха
Сюжет: Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Микиті (12) разом із батьками та молодшим братом довелося покинути свій дім у Вугледарі, невеликому шахтарському містечку Донецької області. Осівши на новому місці, вони кинули всі сили на відновлення головної сімейної справи — клубу для дітей, які захоплюються робототехнікою та програмуванням.

Готуючися до головної події — Всесвітньої Олімпіади Роботів, Микита та його партнер у команді Олексій, мають багато спроб та невдач. Але попри все, вони активно рухаються вперед, доводячи, що наполеглива праця та пристрасть на шляху до своєї мети може допомогти пережити найважчі часи.

— «прокидаючись у тиші», реж. Міла Жлуктенко, Даніель Асаді Фаезі
Сюжет: У колишніх військових казармах Вермахту нині облаштували табір для біженців із України. Фільм «прокидаючись у тиші» розповідає про подорож дітей, події якої переплітаються з історією казарм. Мить між минулим і майбутнім, війною та тишею, від’їздом та прибуттям, що пише портрет німецького минулого та майбутнього очима юних головних героїв.

— «Річниця», реж. Анна Гончарова
Сюжет: Головна героїня святкує річницю весілля. Келихи наповнюються вином, а святкові тарілки — тушонкою. Це перший ювілей без коханого — спільній вечері завадила війна. Жінка зберігає пам’ять про свого чоловіка у спогадах — єдиних дорогоцінних речах, що вціліли.

— «Це побачення», реж. Надія Парфан
Сюжет: Це історія про столицю країни, в якій триває повномасштабна війна, але не припиняється життя у всіх його проявах. На світанку по Києву з шаленою швидкістю мчить авто. Коли воно нарешті гальмує, з машини виходить людина у камуфляжі. На неї чекають.

— «Чорнобиль 22», реж. Олексій Радинський
В окупованій Чорнобильській зоні відчуження анонімний інформатор Збройних Сил України таємно фільмує пересування російських військ. Працівники ЧАЕС обговорюють свій досвід перебування на окупованій росіянами атомній електростанції. У цьому макабричному епізоді російського вторгнення переплітаються катастрофічні сценарії з минулого та теперішнього.

Метки:

Чернівці, Культурно-мистецький центр ім. І. Миколайчука
Билеты от 50 грн!
Купить билет на Національний конкурс короткого метру. «Пошуки реальності» І Миколайчук OPEN
Афиша Чернівці, Культурно-мистецький центр ім. І. Миколайчука 2020. Купить билеты в Чернівці со скидкой онлайн. Концерты в Чернівці