Оксамитовий сезон. "Українська Одісея"

Одеса, Одеський національний академічний театр опери та балету
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Оксамитовий сезон. "Українська Одісея" - 08.09.2023 18:00

Фестиваль мистецтв “Оксамитовий сезон в Одеській опері”
“Українська Одісея”

До участі у програмі Фестивалю запрошено Національний одеський філармонійний оркестр під орудою народного артиста України Хобарта Ерла. Концерт популярної музики «УКРАЇНСЬКА ОДІСЕЯ», який об’єднає найвідоміші твори українських і світових композиторів.

Національний одеський філармонійний оркестр був заснований як симфонічний оркестр Одеської філармонії в 1937 році. З оркестром працювали такі видатні диригенти та солісти, як Натан Рахлін, Юрій Темірканов, Курт Зандерлінг, Давид Ойстрах, Еміль Гілельс, Євген Кісін, Арвід та Маріс Янсонси.

З отриманням Україною незалежності змінився також статус оркестру: в 1993 році Розпорядженням Кабінету Міністрів України оркестр отримав державний статус та був переіменований в Одеський державний філармонійний оркестр. Одеський оркестр – єдиний в Україні, який знаходився за межами Києва та мав цей статус. Це було визнанням динамічного прогресу оркестру під керівництвом головного диригента та художнього керівника Хобарта Ерла на протязі минулих двох років.

Відвідавши 15 країн після 1992 року, оркестр та Хобарт Ерл здійснили 9 поїздок в Західну Європу, 3 поїздки в Північну Америку та в 1995 році пересікли екватор під час поїздки на фестиваль міста Перт в Австралії – виступали у таких Концертних залах як Мьюзікферайн у Відні, Барбікен Холл у Лондоні, філармонія в Кельні, Бетховен-халлє в Бонні, Національна аудиторія в Мадриді, Великий зал Московської консерваторії, Карнегі Холл у Нью-Йорку, Кеннеді Центр у Вашингтоні, Оркестра Холл у Чікаго та Дейвіс Холл у Сан-Франциско. В доповнення до регулярних концертів в Одесі, у 90-х роках оркестр та Хобарт Ерл виступали в таких українських містах як Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Ужгород, Вінниця, Житомир, Хмельницький, Кіровоград,Полтава, Миколаїв та Южний, а також здійснили 11 різних поїздок до Києва. У 1994 році Одеський філармонійний оркестр також став першим симфонічним оркестром з утвореної республіки, який виступав в Великому залі Санкт-Петербурзької філармонії ім. Д.Д. Шостаковича після розпаду СРСР.

Сьогодні місцева публіка в Одесі пишається досягненнями оркестру та регулярно заповнює концертний зал. Одеський філармонійний оркестр та Хобарт Ерл записали з британською фірмою ASV серію визнаних у всьому світі компакт-дисків з творами українських композиторів, які раніше не записувалися. Перший випуск – у 1995 році.

У червні 2002 року статус оркестра знову підвищився, коли президент України Леонід Кучма підписав Наказ про присвоєння Одеському державному філармонійному оркестру статуса Національного. Оркестр став першим виконавчим колективом в Україні за межами столиці Києва, який отримав такий статус. Також це єдиний творчий колектив в країні, який змінив статус регіонального на національний з часів незалежності України в 1991 році.

Метки:

Одеса, Одеський національний академічний театр опери та балету
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Оксамитовий сезон. "Українська Одісея"
Афиша Одеса, Одеський національний академічний театр опери та балету 2020. Купить билеты в Одеса со скидкой онлайн. Концерты в Одеса