Мамай

Київ, GARNISON
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Мамай - 23.01.2024 19:00

“Мамай”

Героїчна легенда на дві дії

Ця вистава – продовження героїко-романтичної традиції театру. Більше того, у ній відтворено події, що безпосередньо стосуються саме історії нашого, Запорізького краю. Оповіді про силу та вправність козаків і досі живуть серед людей. Героїчна легенда «Мамай» – це відтворення давніх переказів про козака-характерника, що наганяв страх на ворогів, рятуючи від неволі своїх земляків. За сюжетом, події відбуваються в епоху боротьби козацтва з турками й татарами. Брати Роман та Орест з дитинства були розлучені з рідними батьками і домівкою. А згодом доля розвела їх по різні боки ворожих таборів. Їхня зустріч неминуча, але якою вона буде тепер? Героїчна легенда «Мамай» – вражаючий динамічний спектакль. Це – вражаюче батальне полотно. Це – приголомшлива музика. Це – колоритні народні сцени. Емоційно насичені картини. Легендарну легенду записав Костянтин Карпенко.
Україна багата на згадки про легендарного козака Мамая. Його ім’я збереглось у багатьох географічних назвах: річка і село Малайка, Мамаїв яр, Мамаєва балка (Кіровоградщина), село Мамаївці (Черкащина), кургани Мамай-Гора і Мамай-Сурка (Кам’янсько-Дніпровський район)… За сюжетом, події відбуваються в епоху боротьби козацтва з турками й татарами.
У центрі подій – постать Мамая – чи то легенди, чи людини… Він міцний і непереможний, наче дуб запорізький, але за його плечима тяжке і страшне минуле. Він здатен впоратися з десятком нападників водночас. Та не підніме руки на беззбройного. Він ділить час між шаблею та кобзою. А душу – між боротьбою та Любов’ю…

Метки:

Київ, GARNISON
Билеты от 100 грн!
Купить билет на Мамай
Афиша Київ, GARNISON 2020. Купить билеты в Київ со скидкой онлайн. Концерты в Київ