«Я писав те, що серце співало…». Криворізький АМТМПМ «Академія руху»

Кривий Ріг, Театр «Академія Руху»
Билеты от 100 грн!
Купить билет на «Я писав те, що серце співало…». Криворізький АМТМПМ «Академія руху» - 03.02.2024 15:00

Я ПИСАВ ТЕ, ЩО СЕРЦЕ СПІВАЛО…
Василь Стефаник:
Письменник. Доля. Епоха.
(літературно-драматична вистава)
Нова постановка Криворізького академічного міського театру музично-пластичних мистецтв «Академія руху» розкриває аспекти творчості та діяльності Василя Стефаника – багатогранної особистості, українського новеліста, у долі якого відбилася складна епоха. Він лишив слід в українській політиці та громадському житті, мав авторитет серед сучасників. Стефаник — творець і неперевершений майстер стисло-лаконічних, драматичних за змістом соціально-психологічних новел, які відзначаються складністю конфліктів, трагізмом суперечностей, приваблюють самобутністю, глибоким проникненням у духовний світ, щирим співчуттям до тяжкої долі скривджених і знедолених.
Режисер Олександр Бєльський обрав незвичну для театру форму – літературно-драматичну виставу, в якій переважає сценічна словесна дія, на неї працюють сценографія та відеоінтремедії, в яких використані можливості сучасної відео- та звукотехніки. Головна особливість – подача художніх творів, це не просто читка, а акторське виконання, для цього знадобилося як знання твору, так і глибоке проникнення в образи. Представлені новели «Новина», «Злодій», «Вона – земля», «Сини».
«Людський біль цідиться крізь серце моє, як крізь сито, і ранить до крові. Людське щастя пересівається крізь душу, як сонце крізь хмару, і до неба мене вносить. Сто раз спадати з неба у сором людський — боляче» — такі слова Стефаник сказав про себе.
Митці «Академії руху» дають свою трансляцію творчості видатного українця, а глядачі побачать і відчують своє, в цьому і є функція мистецтва – передавати цінності та формувати їх.


Кривий Ріг, Театр «Академія Руху»
Билеты от 100 грн!
Купить билет на «Я писав те, що серце співало…». Криворізький АМТМПМ «Академія руху»
Афиша Кривий Ріг, Театр «Академія Руху» 2020. Купить билеты в Кривий Ріг со скидкой онлайн. Концерты в Кривий Ріг